Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ







Στόχος της Νέας Τάξης και βασικός αντίπαλός της είναι ο Χριστός. Εκείνος ενοχλεί, Εκείνος κυριαρχεί στις καρδιές, στις ψυχές και τις συνειδήσεις των πιστών. Εκείνος πρέπει να λησμονηθεί ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια της πτώσης της ανθρωπότητας στη δίνη μιας φρικτής τυραννίας, στη δεσποτεία των ελάχιστων, οι οποίοι θα κυβερνούν τους πάντες – τουλάχιστον αυτό νομίζουν ότι θα κάνουν.


Ο Χριστός υβρίζεται, συκοφαντείται, δέχεται επιθέσεις και σκώμματα σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και στις επιδημίες, οι δυστυχισμένοι τύραννοι, που έχουν παραδώσει τις ψυχές τους στην απελπισία του κακού, της ύλης και του μηδενός, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πίστη στον Κύριο σαν… ανθυγιεινή.

Τώρα, με την επιδημία του κορονοϊού, οι πιστοί που μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Κυρίου καθυβρίζονται και γίνονται αντικείμενα ειρωνικών σχολίων. Επειδή θέλουν να συμμετέχουν στο καθημερινό θαύμα της θείας μεταλήψεως (γιατί η θεολογία μας λέει ότι είναι συμμετοχή σε θαύμα η θεία κοινωνία), παρουσιάζονται σαν δημόσιοι κίνδυνοι, σαν μωροί άνθρωποι που είναι αποκομμένοι από την «αλήθεια» – όπου ως «αλήθεια» διαφημίζονται τα τοξικά ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης.

Λησμονούν όσοι επιτίθενται στην Εκκλησία ότι ο λαός μας, στα δύσκολα, σε πολέμους και επιδημίες, γέμιζε τους ιερούς ναούς, μεταλάμβανε και παρακαλούσε τον Θεό για σωτηρία. Και η σωτηρία είναι μια θεία δωρεά, η οποία λαμβάνεται εδώ και χιλιετίες από το ελληνικό έθνος. Ο Κύριος ποτέ δεν εφείσθη αγάπης για τον λαό Του.

Οι πιστοί είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και πολύ σώφρονες από τους δυστυχισμένους που η καρδιά τους θλίβεται και συνθλίβεται από την απελπισία της αθεΐας και της εθελούσιας απομάκρυνσης από τον Θεό.

Οι χριστιανοί που ασθενούν είναι ενημερωμένοι -πολύ καλύτερα απ’ όσο νομίζουν οι διώκτες της πίστεώς μας- και θα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις συμμετοχές τους σε δημόσιες συναθροίσεις. 

Όμως η θεία κοινωνία δεν γίνεται να διακοπεί. Οι ιεροί ναοί δεν πρέπει να κλείσουν. Εμείς πιστεύουμε στον Κύριο, πιστεύουμε στο θαύμα της μεταλήψεως και όσοι είμαστε προετοιμασμένοι καταλλήλως θα μεταλαμβάνουμε.


Πηγή : Δημοκρατία, 10 Μαρτίου 2020.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το πρόσωπο του Αγίου Πνεύματος

      Του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου   Με την ανάληψή Του ο Χριστός ανέβασε την ανθρώ­πινη φύση μέχρι το θρόνο της δόξης του...