Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Με γιόγκα, διαλογισμό και τάι τσι θα αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό;






Ενώ οι Εκκλησίες έκλεισαν, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνουν επίσημες συστάσεις για να αντιμετωπίσουν τη λεγομένη πανδημία του κορωνοϊού κάνοντας γιόγκα, διαλογισμό, τάι τσι κ.τ.λ.

Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης αυτής, όπως και κάθε  δοκιμασίας, απαγορεύεται, ακόμα και όταν τελείται από έναν μόνον κληρικό, αν δεν τελείται με σκοπό τη μετάδοσή της μέσω τηλεόρασης, Διαδικτύου κλπ. Σε ωμή γλώσσα αυτό σημαίνει ότι το ύψιστο και ζωοποιό Μυστήριο διώκεται με πρωτοφανή τρόπο, αφού επιτρέπεται μόνον με την προϋπόθεση της μετάδοσής του ως θεάματος. Η κοινωνία των θεατών παρακολουθεί, συχνά αποκοιμισμένη, ό,τι της σερβίρεται μέσω τηλεόρασης και Διαδικτύου και οι πιστοί καλούνται να ακολουθήσουν αυτήν την πρωτοφανή, τραγική μετάλλαξη του Μυστηρίου σε θέαμα/παράσταση.
Την ίδια ώρα οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνουν επίσημο έγγραφο με τον τίτλο «Διαχείριση του στρες των φοιτητών την περίοδο της πανδημίας» για να το προωθήσουν στους φοιτητές. Η επιστολή έχει συνταχθεί από καθηγήτρια Ψυχολογίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και συνιστά την υιοθέτηση «νέων συνηθειών και πρακτικών που είναι πολύ βοηθητικές», όπως «τα προγράμματα διαλογισμού, γιόγκα, tai-chi».
Όταν καταδιώκεται ο αληθινός Θεός, ο Τριαδικός Θεός μας, όταν η ένωσή μας με το Χριστό παρεμποδίζεται, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την έλευση ποικίλων δαιμονίων και καμία πανδημία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ένα είναι  βέβαιο. Όλοι οι υπεύθυνοι θα δώσουν λόγο στον Κύριο. Και ο Κύριος ομυκτηρίζεται. Ας προσευχόμαστε για άμεση μετάνοια.


Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΛΑΝΩΝ

Προσοχή : Επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του παρόντος κειμένου, με την προϋπόθεση να μη γίνει   καμία αλλοίωση του περιεχομένου και να γίνει ρητή αναφορά στην πηγή προέλευσης (Πηγή : https://anairesiplanon.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το πρόσωπο του Αγίου Πνεύματος

      Του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου   Με την ανάληψή Του ο Χριστός ανέβασε την ανθρώ­πινη φύση μέχρι το θρόνο της δόξης του...